Life is what you make it

Sitter och läser utbytesbloggar 12/13. Dom åker iväg nu i sommar, nästa sommar 2013 är det MIN tur att åka iväg på ett utbytesår. Känns ganska konstigt. Ett år låter långt, men jag har ju något att se fram emot så det kommer säkert gå fort! :)
Är sjukt glad att jag har fått chansen att åka på en språkresa samt nu att få åka iväg på ett utbytesår! kan ju bara tacka mina underbara föräldrar för det!
 
Nu ska jag städa lite, kram på er!
 

Fråga

 Anna: Hej kan du inte skriva lite om testerna för att bli antagen?
 
Svar: Det är inte jätte svårt att bli antagen till programmet. Man skall minst ha alla G i betyg innan man åker iväg. Sen så får man inte vara allergisk mot husdjur då det är väldigt många amerikanare som har husdjur, och då kan det bli svårt att hitta en familj utan husdjur. När jag hade skickat in en intresse anmälan hos EF så ringde dom upp mig och ställde lite frågor om jag är allergisk mot något, om vad mina föräldrar tycker om att jag ska åka iväg osv. Om jag kommer ihåg rätt så i slutet av samtalet så bokade jag en intervjuv. Innan jag skulle gå på interjuvn så fick jag en inloggning på en sida. Väl på den sidan skulle jag fylla i ett dokument som hette My application. I det dokumentet så skulle man skriva om sig själv, intressen man hade, vilka sporter man skulle vilja pröva på i skolan. Väl på intervjuvn så fick man information man fick svara på lite frågor som vad gör du om du får hemlängtan? etc. Fick även svara på några frågor på engelska ( inte jätte svårt).   
Hoppas detta svarade på din fråga !
Kram  

Home sweet Home

Kom hem i Tisdags kväll. Har haft en härlig vecka i Spanien. Finns inte så mycket att skriva om min semester, har mest solat och badat. :-) Hej svejs !!


Ett varmare land

I morgon åker jag till Spanien. Min mamma, pappa o två av mina syskon är redan nere i spanien (har tre syskon). Så imorgon blir det första gången jag flyger själv... lite läskigt men det ska säkert gå bra! så kommer nog inte uppdatera så mycket under tiden då jag är i spanien.. så bloggar igen när jag kommit hem!
Hoppas ni får det bra här hemma.
Kram

Roligt

Det har varit en underbar och händelse rik vecka på Öland. Åkte hem från Öland idag. Något som har varit extra kul är att i torsdags satt vi på en restaurang som jag tror hette hotell Borgholm och där såg vi prins Daniel och Peter Forsberg!! :) sen igår (fredag) så åt vi också på restaurang och då såg vi Danny Saucedo! Hoppas ni har det bra! Här har ni en bild, inte jätte bra men det är en bild!


Sommar

Är ju i Öland just nu, har haft skönt väder typ hela veckan. I måndags hade vi jätte bra väder och låg på stranden och solade och badade. Känns som det är lite mer sommarvärme på Öland än vad det är hemma! ville bara säga att jag har det bra här. Händer inte mycket på USA fronten just nu, så det är bara att vänta och se. Denna bild visar hur härligt jag har det med sol och lite värme.. På denna bilden var vi ute och gick, var och kollade på Solliden, där kunga familjen håller hus... :) sök upp Solliden på Google om ni inte vet vad det är ;) Ha det bra kram


Öland

Imorgon åker jag till Öland med min kompis! Hoppas på bra väder så man kan bada och sola lite! Kan bli lite dålig uppdatering men ska försöka göra ett eller två inlägg ... =) Ni får ha det så bra! Kram


Äntligen lite Värme!!

hej hej!
I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle göra ett fotoalbum till min egen EF hemsida...... Och jag har laddat upp totalt 11 olika bilder,  familj,släkt och vänner. Så nu är den punkten också avklarad! yey!  Så nu är det bara att vänta och se vad som händer... =) 
Det kan bli lite dålig uppdatering den kommande tiden men jag skall försöka få mig tid till att göra något inlägg lite då och då. Åker nämligen bort ett par dagar på Söndag.
 
Nu tänkte jag inte sitta inne i detta fina vädret!
Ha det gött! 

Utbytesår

Tänkte att jag kunde skriva ett inlägg om hur jag fick idèn till att åka iväg som utbytesstudent. Sommaren 2011 var jag på en språkresa i San Fransisco och bodde hos en underbar värdfamilj. Jag var borta i en månad. Efter jag kommit hem från språkresan så började jag kolla i kataloger som EF och STS skickar ut. Jag tyckte det verkade häftigt att åka iväg som utbyesstudent. En kväll så drog min pappa upp ämnet, han frågade om jag skulle kunna tänka mig att åka iväg i ca ett år. Vi började prata mer och mer om det hemma.
I början av Maj iår så skickade jag in en intresseanmälan till EF. Några dagar senare så ringde dom upp och vi bokade intervjuv. Intervjuvn ägde rum 8 Maj. En vecka efter jag hade varit på intervjuv så ringde dom och sa att jag blivit antagen till programmet :D.  Så dom skickade hem dom papprerna som man skulle fylla i. och dom är klara och inskickade till EF. Det ända jag har kvar att göra är ett fotoalbum som man tydligen skulle göra och det tänkte jag sätta mig med nu. Det är så långt jag har kommit nu.
 Är det någon som har någon fråga eller något om min språkresa eller mina ansökningar och hur det går till lite mer exakt så är det bara att fråga på, jag blir jätte glad om jag får frågor.
 
Ne nu tänkte jag göra detta fotoalbum, sen skall jag se på EM finalen mellan Spanien VS Italien. ( GO SPANIEN )
Kram