Seattle!

Okej är nu hemma efter en helg uppe i Olympia ca 1 1/2 timme utanför Seattle. Tänkte skriva dag för dag vad som hänt dom senaste dagarna. :) ( Långt inlägg)
 
Torsdag:
I torsdag hade vi match mot Kalama och vi vann med 2-0, Juliet och jag gjorde varsitt mål. Amerikanare spelar lite mer fult spel här borta då domarna är inte speciellt bra och det är mer fysiskt och många knuffar. På tal om fult spel två lag som vi spelar denna veckan Stevenson och La center spelade mot varandra för några dagar sedan och 4 tjejer hamnade i ett slagsmål mitt på plan så dom blev kickade från laget och avstängda i skolan i några dagar...
 
Fredag:
Hade skola som vanligt och sedan träning. Efter träningen var det hem och duscha snabbt och packa min väska för att sedan åka och hämta upp Jackson från hans träning. Vi började sedan en 3 timmars lång bilresa till deras mormor. Vi kom fram vid 22:30 tiden. Gick och la oss nästan direkt.
 
Lördag:
Lördagen var en lång dag! Vi gick upp vid halv nio och åt frukost (flingor och donuts). 9:30 åkte vi hem till Shellys syster där det party för Ella som fyllde 1 år. Vi åt pizza och tårta och satt och pratade. Vi stannade i några timmar innan jag, Jackson och Jason åkte in till Seattle. Vi gick runt och kollade lite i Downtown och vi gick till the gum wall, en vägg full med tuggummi. (självklart satte vi också tuggummi på väggen!). Vi åkte även igenom China Town och förbi space needle. Vi gick även runt i farmers market/ public market center. Vi åt sedan middag på något ställer som jag inte kommer ihåg namnet på. Vid 18-tiden åkte vi till the husky stadium då vi kollade på huskies-cal (California). Amerikansk fotboll, min värdpappa hejar på huskies, det var kul med mycket folk och huskies vann med 41-10! Vi var hemma igen vid 1:15 så det var som sagt en lång dag!

Söndag:
Idag har vi mest suttit i bilen, vi lämnade deras mormors hus 9:15 för att bege oss till Portland där Jackson hade en match vid 13 tiden tyvärr förlorade dom med 4-6.. Vi var hemma vid 16 tiden och nu på kvällen har vi ätit middag, tomatsoppa med grillade ost mackor. Jag och Allie har även kollar Pretty Little liars och Greys anatomy :)
 
Jag har fått en fråga om hur min engelska går i och utanför skolan. Engelska går bättre för varje dag och den har verkligen utvecklats. Jag har fortfarande lite svårt i skolan och jag tror inte riktigt det kommer gå över. Jag har speciellt svårt i Language & Literature då det är engelsk litteratur och just nu läser vi gamla berättelser med gammalt språk och inga punkter typ hahah.. men har fortfarande ett A i den klassen.. Engelskan utanför skolan går bra och jag har fått många komplimanger och folk tycker att jag är bra på engelska. Många undrar hur länge jag har läst engelska osv.
 
En annan fråga jag fått är hur jag har det med vänner här borta. Jag har några närmre vänner, Juliet och Savannah som jag har nämnt här på bloggen men vi är en lite grupp typ. Jag, Allie, Savvanh, Juliet, Kathrine & payton. Jag har även några fler som jag är med. Folk här är väldigt snälla och inte speciellt ytliga alls. Jag bor i en väldigt liten stad och min high school har 300 elever. Folk klär sig hur dom vill här och ingen bryr sig alls, alla har sina egna stilar och det är vanligt att dom går med jeans och en hood tröja. Man är inte alls speciellt modemedvetna och att man måste ha dom nya märkena vilket jag tycker är väldigt skönt! Vi är mer ytliga i Sverige med vänskapen tror jag, om man har rätt kläder, hänger med rätt människor eller inte. Vi är väl medvetna om vad vi har på oss i Sverige och vilket märke det är. Jag tror att ni förstår vad jag menar. Det är kul att se skillnaden här jämfört med hemma. Båda ställena har sina för och nackdelar! :)
Nu ska jag gå upp och ät glass och dricka te!  god natt Älskar er alla som läser min blogg! :D
 
 
 


Haha, skönt att slippa Tara/Raglady-hysterin då med andra ord 😉😜❤️

Svar: Ja mycket hahha alla har samma kläder och skor.. I miss you vännen! <3
Sofia

2013-10-30 // 10:24:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback